عزت‌الله فولادوند
زندگی‌نامه و معرفی کتاب‌های

عزت‌الله فولادوند

1.00

(1)رای

    در دی‌ماه سال ۱۳۱۴، در شهر اصفهان، نوزادی چشم به جهان گشود که نام او را عزت‌الله گذاشتند. پدرش، غلامرضا فولادوند، قاضی دادگستری بود و در مقامات مهمی چون استانداری خوزستان و فارس و ریاست کل ثبت ایفای نقش کرد. پدربزرگ او، عزیزالله خان فولادوند، نیز از رجال سیاسی و نماینده مجلس شورای ملی بود.

    عزت‌الله پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی در تهران، راهی انگلستان شد تا تحصیلات خود را ادامه دهد. اما سرنوشت، او را به مسیری دیگر رهنمون کرد. پس از بازگشت به ایران و اتمام دوره دبیرستان، به پاریس رفت و دو سال در رشته پزشکی تحصیل کرد. اما مطالعه کتاب "مسائل فلسفه" اثر برتراند راسل، دگرگونی عظیمی در او ایجاد کرد و او را به سوی دنیای شگفت‌انگیز فلسفه رهنمون شد.

    عزت‌الله فولادوند، با عزمی راسخ، راهی آمریکا شد و در دانشگاه کلمبیا، در رشته فلسفه به تحصیل پرداخت. او در این مسیر، از محضر اساتید برجسته‌ای چون آرتور دانتو، رابرت کامینگ و سیدنی مورگن بسر، بهره برد و موفق به اخذ مدرک دکترای فلسفه شد.

    علاوه بر فعالیت‌های علمی و آکادمیک، عزت‌الله فولادوند از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۹ در سمت‌های مختلف در شرکت ملی نفت ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشغول به کار بود. اما عشق به فلسفه و فرهنگ، او را به عرصه ترجمه نیز کشاند و حاصل این تلاش، ترجمه‌های ارزشمندی از آثار فیلسوفان صاحب‌نامی چون اریک فروم، هانا آرنت، کارل پوپر و برتراند راسل بود.

    ترجمه‌های فولادوند، به دلیل دقت و ظرافت و وفاداری به متن اصلی، مورد تحسین بسیاری از صاحب‌نظران قرار گرفته‌اند. ترجمه کتاب‌های "فلسفه کانت" و "آگاهی و جامعه" از او، در دوره‌های هشتم و نهم کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده‌اند.

    عزت‌الله فولادوند، بی‌شک یکی از برجسته‌ترین مترجمان آثار فلسفی در ایران است. تلاش‌های او در زمینه ترجمه و ترویج فلسفه، دریچه‌ای نو به روی اندیشه و تفکر در ایران گشوده و نقشی بسزا در ارتقای سطح دانش و آگاهی جامعه ایرانی ایفا کرده است.

    کتاب‌های عزت‌الله فولادوند (2 عنوان)

    بارگذاری محصولات مرتبط ...