احمدرضا خضری
1.00
(1)رایسید احمد رضا خضری در سال ۱۳۴۵ در بیجار کردستان متولد شد و با پشتکار و تلاش مثالزدنی، پلههای ترقی را یکی پس از دیگری طی کرد و به جایگاههای رفیعی در این حوزهها دست یافت.
سوابق تحصیلی و فعالیتهای علمی خضری، گواه هوش و پشتکار اوست. او کارشناسی و کارشناسی ارشد تاریخ و تمدن ملل اسلامی را با رتبه ممتاز از دانشگاه تهران اخذ کرد و سپس دکترای خود را در رشته تاریخ از دانشگاه تربیت مدرس دریافت نمود. خضری به عنوان استادی تمام در گروه تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه تهران به تدریس و پژوهش مشغول است و سفرهای پژوهشی متعددی به قارههای آسیا، اروپا و آمریکا داشته است.
ثمرات این تلاشها، تالیف آثار متعدد در حوزه تاریخ ایران، اسلام و تمدن اسلامی است. خضری در سال ۱۲۹۵ به پاس فعالیتهای علمی ارزشمند خود، عنوان پژوهشگر برتر در حوزه بینالملل را در ششمین جشنواره بینالملل دانشگاه تهران از آن خود کرد. فعالیتهای آموزشی خضری به تدریس در دانشگاههای مختلف از جمله دانشگاه تهران، علوم پزشکی تهران، المصطفی العالمیه، معارف، بنیاد ایرانشناسی، تربیت مدرس و الزهرا محدود نمیشود. او سابقه معاونت اداری و مالی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران را نیز در کارنامه دارد.
خضری در عرصه مدیریتی نیز فعال بوده است. او از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۸ به عنوان رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا فعالیت میکرد و در این مدت اقدامات ارزشمندی در راستای معرفی فرهنگ و تاریخ ایران به انجام رساند. تاسیس بنیاد ایرانشناسان اسپانیا، ایجاد دورههای مطالعاتی ایرانشناسی، تاسیس دورههای آموزش زبان فارسی و تدریس تاریخ و هنر ایران در دانشگاههای اسپانیا از جمله این اقدامات است. تالیف کتاب "اسلام شیعی" به زبان اسپانیایی که به عنوان کتاب درسی در دانشگاه آلیکانته اسپانیا تدریس میشود، از دیگر دستاوردهای خضری در این دوران است.
آثار:
▪︎ علل و عوامل تجزیه خلافت عباسی
▪︎ تاریخ خلافت عباسی از آغاز تا پایان آل بویه
▪︎ تاریخ تشیّع (۱)
▪︎ تاریخ تشیّع (۲)
▪︎ تشیّع در تاریخ
▪︎ شناسان دانشگاه تهران
کتاب تشیّع در تاریخ خضری، برنده جایزه جشنواره کتاب دین و پژوهشهای برتر شد و کتاب پرشیا که برنده جایزه برتر در جشنواره کتاب دانشگاهی ایران شدهاست به زبان اسپانیولی نوشته شده است. تعهد و دلسوزی خضری به تاریخ و فرهنگ ایران، او را به چهرهای برجسته در این حوزه تبدیل کرده است. بدون شک، خدمات ارزشمند او در ترویج دانش و فرهنگ ایرانی، تا ابد در تاریخ این مرز و بوم ماندگار خواهد ماند.