جلیل دوستخواه
زندگی‌نامه و معرفی کتاب‌های

جلیل دوستخواه

1.00

(1)رای

    جلیل دوستخواه، نامی آشنا در عرصه ایران‌شناسی، شاهنامه‌پژوهی و ادبیات فارسی است. این پژوهشگر برجسته، با تالیفات و ترجمه‌های ارزشمند خود، گنجینه‌ای غنی به ادبیات ایران افزوده است.

    دکتر دوستخواه در سال ۱۳۱۲ در اصفهان متولد شد. تحصیلات خود را در مکتب‌خانه آغاز کرد و سپس در دانشگاه تهران به تحصیل زبان و ادبیات فارسی پرداخت. پس از اخذ مدرک دکترا، فعالیت‌های پژوهشی خود را در زمینه شاهنامه‌شناسی، اوستا و زبان و ادبیات پهلوی آغاز کرد.  سال‌ها در دانشگاه‌های اصفهان و اهواز تدریس کرد و پس از بازنشستگی، به پژوهش‌های مستقل پرداخت. در اواخر دهه ۱۳۶۰ به استرالیا مهاجرت کرد و در آنجا به فعالیت‌های پژوهشی خود ادامه داد. یکی از مهم‌ترین حوزه‌های پژوهشی دکتر دوستخواه، شاهنامه‌شناسی است. وی با ارائه تحلیل‌های نوین و جامع از شاهنامه، ابعاد تازه‌ای از این اثر حماسی را آشکار ساخت. ترجمه و تفسیر اوستا از دیگر آثار برجسته دکتر دوستخواه است که به درک بهتر از دین زرتشتی و ادبیات اوستایی کمک شایانی کرده است.

    پایان‌نامه دکترای ایشان با عنوان "آیین پهلوانی در ایران باستان" یکی از منابع مهم برای مطالعه این موضوع به شمار می‌رود. علاوه بر آثار ذکر شده، دکتر دوستخواه تالیفات و ترجمه‌های متعددی در زمینه‌های مختلف ادبیات فارسی و ایران‌شناسی دارد.

    برخی آثار:

    ▪︎ اوستا، نامهٔ مینوی آئین زرتشت

    ▪︎ اوستا، کهن‌ترین سرودها و متن‌های ایرانی (ترجمه فارسی متن کامل اوستا)

    ▪︎ پژوهشهایی در شاهنامه

    ▪︎ آئینها و افسانه‌های ایران و چین باستان - نوشته جی.سی. کویاجی

    ▪︎ حماسهٔ ایران: یادمانی از فراسوی هزاره‌ها (سی و پنج گفتار و بررسی و نقد شاهنامه شناختی)

    ▪︎ فرایند تکوین حماسه ایران پیش از روزگار فردوسی

    جلیل دوستخواه یکی از برجسته‌ترین ایران‌شناسان معاصر است که آثار او برای سال‌های سال مورد استفاده پژوهشگران و علاقه‌مندان به ادبیات فارسی خواهد بود.

    کتاب‌های جلیل دوستخواه (1 عنوان)

    بارگذاری محصولات مرتبط ...