لویی فردینانسلین
1.00
(1)رایلویی فردینان سلین، با نام واقعی لویی فردینان آگوست دستوشه، زاده ی 27 می 1894 و درگذشته ی 1 جولای 1961، رمان نویس، رساله نویس و پزشک فرانسوی بود. لویی در شهر پاریس و در خانوادهای فقیر بزرگ شد. او پس از گذراندن دوران تحصیل خود که شامل سفرهایی به آلمان و انگلیس نیز بود، شغلهای گوناگونی را امتحان کرد و دو سال مانده به شروع جنگ جهانی اول، به نیروهای ارتش فرانسه پیوست. سلین در زمان خدمت در جبهه ای غربی جنگ، آسیبهای جدی زیادی دید که تا آخر عمر همراه او بودند، اما در همین دوران، موفق به کسب مدال شجاعت نیز شد. او پس از پایان دوران خدمت در ارتش، به تحصیل در رشته ی پزشکی مشغول شد و به آمریکا مهاجرت کرد. سلین پس از بازگشت به فرانسه، به مداوای مردم فقیر پاریس پرداخت و از تجربیات این افراد، بسیار در نوشتهها و رمانهای خود استفاده کرد.
پرآوازهترین کتابهای لویی فردینان سلین
کتاب "سفر به انتهای شب" (Journey to the End of the Night): سفر به انتهای شب شاهکاری بیبدیل از لویی فردینان سلین است. در این محاوره و مباحثهی فراواقعی، طنز سیاه و تلخ و گزندهای را دربارهی حماقت و ریاکاری جامعه میتوان مشاهده کرد. سفر به انتهای شب سمفونی ادبی ظلم و ستم است که حول محور فردینان باردامو، خردهبورژوایی نوپا، میگردد و زندگینامه و شرح وقایع حیات اوست. او برای آنکه از اجبار حضور در جنگ رها شود، خود را درگیر اتفاقات عجیبی میکند که در نهایت او را به وطنش بازمیگرداند. به گمان بسیاری، این اثر نیمهخودزندگینامهی سلین است. سفر به انتهای شب برندهی جایزهی ترجمهی ادبی EKEMEL و جایزهی تئوفراست-رنودو شده است.
کتاب "مرگ قسطی" (Death on Credit): مرگ قسطی را به همراه سفر به انتهای شب از شاهکارهای لویی فردینان سلین میدانند. این دو کتاب که در اواسط دههی 1930 منتشر شدند، برای ادبیات فرانسه و جهان، تازگی و نوآوری فراوانی را به ارمغان آوردند. اگرچه هر دو این آثار و نیز آثاری از ایندست که متعاقباً منتشر شدند، در زمرهی کتابهای داستانی قرار میگیرند، در حقیقت و بهدرستی لقب «اعترافات خلاقانه» به آنان داده شده است. سلین در این کتاب به گذران دوران کودکی در محلههای فقیرنشین پاریس، خدمت در جنگ جهانی اول و حضور در جنگلهای آفریقا اشاراتی دارد.
کتاب "دستهی دلقکها" (Guignol's Band): قهرمان خودزندگینامهی دیگری به قلم لویی فردینان سلین گویی در کابوس اموات و شهر مردگان لندن در سالهای جنگ زندگی میکند. او در آن آشفتهبازاری که مملو از دلالها، جادوگران، خشونتطلبان و... است، شکست و پوسیدگی اجتماعی و بیولوژیکی جامعه را از پیش میبیند. مضمون اصلی این داستان نه مرگ بلکه زندگی است و سلین با نگاهی توهمآمیز آنقدر مرز بین خیال و واقعیت را درهم میشکند که رؤیا نیز به اندازهی واقعیت برای خواننده متعارف به نظر میرسد.
کتاب "قصر به قصر" (Castle to Castle): قصر به قصر را ادامهی روند خودزندگینامهنویسی لویی فردینان سلین و بخش پایانیِ آن میدانند؛ مسیری که از کتاب سفر به انتهای شب روایت جوانی سلین آغاز شده، در مرگ قسطی به دوران کودکی و نوجوانی سلین اشاره دارد، در کتاب دستهی دلقکها از تجربیات تلخ او میگوید، و در نهایت، با قصر به قصر و با حکایت دوران کهولت و کهنسالی نویسنده به پایان میرسد. لویی فردینان سلین در این کتاب تصویری تلخ و غیرقابل تحمل را از جامعه و شرایط انسانی آن ترسیم میکند.
کتاب "شمال" (North): کتاب شمال آخرین اثر منتشرشده از لویی فردینان سلین است که قصد بر ادامهی آن را داشت، اما هرگز فرصتش را پیدا نکرد. سلین در شمال، به جنگ جهانی دوم و حوادث و پیامدهای دهشتناک پس از آن میپردازد. راوی داستان همانند سلین، از فرانسه به آلمان گریخته، اما این گریز ناگزیر از دشواریهای زندگی او کم نکرده است. شمال مانیفست سلین دربارهی جنگ است و او به گزندهترین و تلخترین زبانی که میتوانسته از رنجها و مصائب زندگی حین و پس از جنگ سخن گفته است.