1.00
(1)رایگئورگ ویلهلم فریدریش هگل (۱۷۷۰-۱۸۳۱) یکی از برجستهترین فیلسوفان تاریخ بشر و از مهمترین چهرههای ایدئالیسم آلمانی است. او در دورانی پرالتهاب و پرفراز و نشیب در آلمان زندگی میکرد، دورانی که شاهد انقلاب فرانسه، ظهور ناپلئون و متعاقب آن، جنبشهای رمانتیسم و ملیگرایی بود. این تحولات عمیقاً بر اندیشههای هگل تاثیر گذاشت و او را به تأمل در ماهیت تاریخ، آزادی، دولت و نقش انسان در جهان سوق داد.
زندگینامه:
هگل در اشتوتگارت آلمان متولد شد. پدرش کارمند دولت و مادرش زنی فرهیخته و کتابخوان بود. هگل در دوران کودکی از تعلیمات مذهبی و الهیاتی بهره برد و در جوانی به مطالعه فلسفه، تاریخ و ادبیات پرداخت. او در دانشگاه توبینگن به تحصیل الهیات و فلسفه مشغول شد و پس از آن، به تدریس در چندین دانشگاه آلمان از جمله ینا، هایدلبرگ و برلین پرداخت. هگل در دانشگاه برلین به شهرت و اعتبار زیادی رسید و لقب "پادشاه فیلسوفان" را به خود اختصاص داد.
فلسفه هگل پیچیده و عمیق است و تفسیرهای مختلفی از آن ارائه شده است. با این حال، میتوان برخی از مضامین اصلی اندیشههای او را به شرح زیر برشمرد:
تاثیرات:
اندیشههای هگل تاثیر عمیقی بر فلسفه، تاریخ، سیاست و ادبیات گذاشته است. از جمله فیلسوفانی که تحت تاثیر هگل قرار گرفتهاند میتوان به کارل مارکس، فردریش انگلس، ژان پل سارتر و آرنولد گسلن اشاره کرد. همچنین، هگل در پیدایش مکاتب فکری مختلفی از جمله مارکسیسم، هگلیسم جوان و فلسفه وجودی نقش داشته است.
مرگ:
هگل در سال ۱۸۳۱ در اثر بیماری وبا درگذشت. او در زمان مرگ خود، یکی از مشهورترین و تاثیرگذارترین فیلسوفان جهان بود.
آثار:
میراث:
هگل یکی از بزرگترین متفکران تاریخ بشر است. اندیشههای او تا به امروز مورد بحث و بررسی قرار میگیرد و همچنان بر فلسفه، تاریخ، سیاست و ادبیات تاثیر میگذارد.