1.00
(1)رایجاناتان سوییفت، طنزنویس، شاعر و نویسندهای ایرلندی-انگلیسی بود که در سیام نوامبر ۱۶۶۷ در دوبلین زاده شد و در نوزدهم اکتبر ۱۷۴۵ در همان شهر درگذشت. او به خاطر طنز گزنده و نثر ماهرانهاش، به ویژه در مشهورترین اثرش، سفرهای گالیور (۱۷۲۶)، شهرت دارد.
سوییفت پس از گذراندن دوران کودکی در ایرلند، به انگلستان رفت و در آنجا به فعالیت سیاسی پرداخت. او در نهایت به ایرلند بازگشت و به مقام ریاست کلیسای جامع سنت پاتریک دوبلین رسید. در طول دوران نویسندگی خود، سوییفت آثار متعددی خلق کرد، از جمله:
قصهٔ لاوک (۱۷۰۴): هجویه ای از نبردهای مذهبی و فلسفی
پیشنهاد مؤدبانه (۱۷۲۹): رساله ای طعنه آمیز که راه حلی هولناک برای فقر ایرلند ارائه می دهد
نبرد کتابها (۱۷۰۴): هجویه ای از جنگ های ادبی زمانه
آثار سوییفت به دلیل طنز تیز، نثر دقیق و کاوش عمیق در موضوعات انسانی مانند فساد، حماقت و ظلم مشهور هستند. او به عنوان یکی از برجسته ترین نویسندگان نثر زبان انگلیسی شناخته می شود و آثارش همچنان مورد مطالعه و تحسین خوانندگان در سراسر جهان قرار می گیرند. هجونویسی و طنز سبک اصلی جاناتان سویفت برای خلق آثارش بود. جفری چاسر و ویلیام شکسپیر از نویسندگانی هستند که طنز را کمابیش در آثارشان به کار بردهاند، اما طنز آنها محدود و کنترلشده است و طنز نهفته در داستانها و نوشتههای جاناتان سویفت غیرقابل کنترل. از همین رو، باید او را متمایز از دیگر نویسندگان و طنزنویسان بدانیم.
سوییفت در ابتدا بسیاری از آثار خود را به صورت ناشناس یا با نام مستعار منتشر می کرد. از جاناتان سویفت کتابهای بسیاری منتشر شده است، اما در ایران، او را بیشتر با سفرهای گالیور میشناسند. این کتاب اولینبار در سال ۱۳۱۹ با ترجمهی علیرضا مترجمالسلطنه با چاپ سنگی منتشر شد. البته این نسخه در حال حاضر نایاب است و این کتاب دوباره در سال ۱۳۳۵ با ترجمهی منوچهر امیری منتشر شده است. تا مدتهای طولانی، تنها کتابی که از جاناتان سویفت به فارسی ترجمه شده بود همین اثر بود و کتاب نبرد کتابها به تازگی در سال ۱۳۹۰ منتشر شد.